pondelok 19. mája 2014

The Plastic Cate

Pripájam pár fotografií z prípravného fotenia, pre workshop ktorý sa približne pred mesiacom konal v Považskej Bystrici. Musel som si dopredu vyskúšať ako veci fungujú. Viete, nemôžem predsa prísť pred desať ľudí a skúšať či mi niečo na workshope kde lektorujem vyjde alebo nevyjde. Potreboval som si dopredu zistiť, čo urobí igelit vonku pri miernom vetre, ako sa leskne a či sa mi modelka vôbec zmestí do vreca:-)

Zábery boli dosvietené malým externými bleskami Canon 580EX II + 430EX II, konkrétne táto fotka bola urobená s dvomi bleskami. 

Tu bol použitý iba jeden blesk Canon 580EX II v softboxe zhora.

 Tento záber je z Olympusu E-PM2, bez blesku.

Dva blesky v TTL režime, hlavný 580 EX spredu zhora v softboxe, druhý obrysový 430 EX II zozadu zľava bez difúzora.

Opäť boli v scéne dva blesky v rovnakej schéme ako pri predošlom obrázku.

Tento záber je opäť bez bleskov, svetlo bolo ideálne, takže blesk nebol potrebný. Priam by pokazil atmosféru.

Ešte obligátne backstage zábery pre lepšiu predstavu, čo bolo ako rozostavené. 

Vrece nám samozrejme stále padalo a odfukovalo ho...

Hotovo - balíme!
Poďakovanie patrí modelíne Katke a asistentovi Radovi, bez nich by fotenie nebolo možné.

Tech Info: Canon EOS 5D MkIII, EF 24-70mm F2,8 L USM, Sigma 50mm F1,4 EX HSM, EF 85mm F1,8 USM. Canon 580EX II, 430EX II, Olympus E-PM2, M. Zuiko 14-42mm R, M. Zuiko 45mm F1,8.

2 komentáre:

  1. Ako skúšobné foto v pohode.Inak trocha viac izolácie(rozostrenia)pozadia-exteriéru by neuškodilo-foto 1a5. U foto1by som tiež kompozične volil postavenie modelky skôr na ľavej strane- ľavom"betóne-kameni"kde by o.i.viac vynikol kontrast toho svetlého igelitu s tym tmavším pozadím časti exteriéru.Ale to je len subjektívny názor.Nápad ako taký-modelka,igelit,exterier,staroružové až fialové tónovanie,užitočné dosvietenie atd -paráda- tvorivosť,kreativita atd-proste fasa imaginácia... Jozef (-: ! No a modelka Katka vizuálne veľmi pekná mladá žena a na foto ako bábika (-: !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za komentár - aj keď neviem komu:-) Ono to rozostrenie pozadia som moc nechcel - chcem aby bola ešte v reálnom prostredí. Tie krídla z igelitu sú zámerne na prvej foto , ono ten igelit je v skutočnosti za modelkou na strome ale je to akoby mala krídla, neviem či to vidno.-)

      Odstrániť